Полет с Парапланер!КУРС по ПАРАПЛАНЕРИЗЪМ
Обучението по парапланеризъм се извършва с парапланери които са предназначени за начинаещи пилоти.  Обучението е индивидуално, съобразено с възможностите на всеки ученик. Времетраенето на долоописаните курсове е ориентировъчно. 

Следващата дата за започване на въвеждащ курс по парапланеризъм е 08 декември.

Въвеждащ курс по парапланеризъм/уикенд курс.

    Продължителността на този курс е два   дни. По време на въвжедащия курс вие ще се запознаете  с устройството на екипировката за летене. Ще се научите как да разпъвате парапланера и да го подготвите за полет. Как се извършва предполетна проверка.  Основни познания по метеорология и аеродинамика.
В първия ден ще проведем наземна подготовка в която ще усвоите умения за излитане, контрол на парапланера и техника на приземяване. Основи на метеорология за параплнаеристи. Вторият ден е предвиден за учебно-тренировъчни полети. Ще изпълните самостоятелно 5-10 полета от учебен хълм, водени с радиостанция от инструктор, в прости метерологично условия със слаб насрещен вятър. Преди всеки полет ще имате подробен предполетен инструктаж. След тези два дни ще разберете дали парапланеризмът в "вашият спорт" или просто ще преживеете вълнуващи моменти. В цената на курса влиза ползването на екипировка за летене включваща парапланер, сбруя (седалка), каска.
Цената на двудневния въвеждащ курс по парапланеризъм е 180 лв.

Курс за среднонапреднали пилоти

Курът за среднонапреднали е за тези от вас които са решили да продължат да се занимават с парапланеризъм след въвеждащия курс. По време на курса за среднонпареднали пилоти ще затвърдите техниката си на излитане  и кацане. Ще усвоите различни техники за завои, както различни заходи за кацане. Ще задълбочите познанията си по метеорология и аеродинамика. Ще придобиете умения за съставяне на предполетен план, кацане в цел.  По време на курса за среднонапреднали пилоти ще летите както от учебен хълм,  така и от хълмове със средна височина около 250 м.  Продължителността на курса е три дни.  Преди всеки полет ще имате подробен предполетен инструктаж. В цената на курса влиза ползването на екипировка за летене включваща парапланер, сбруя (седалка), запасен парашут, каска. Цената на тренировъчен ден е 90 лв.

Курс за напреднали

В курса за напреднали пилоти  ще летите от висока планина.  Ще придобиете умения за справяне в критични ситуации. Ползване на спийд-система, ползване на „големи уши“, ползване на запасен парашут. Теория по метеорология и аеродинамика за напреднали. Поддръжка и съхранение на парапланера. Избор на собствен парапланер. След края на курса за напреднали пилоти ще можете да летите сами в прости метеорологични условия.  Продължителността на курса е индивидуална за всеки обучаем, до усвояване на необходимите знания, умения и навици .   Преди всеки полет ще имате подробен предполетен инструктаж. В цената на курса влиза ползването на екипировка за летене включваща парапланер, сбруя (седалка), запасен парашут, каска. Цената на тренировъчен ден е 90 лв.